Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Koos Aardoom en Ton Wienbelt, Over mensen en zaken in het Hofkwartier. Direct leverbaar.

€ 14,95 (inclusief 9% BTW)
Aantal

Een mooi Haags kijkboek met boeiende interviews.

 Het Hofkwartier maakt deel uit van het centrum van Den Haag. Het buurtschap ligt  grofweg tussen de Grote Kerk en Paleis Noordeinde. IJssalon Florencia, de Grote Kerk, de sigarenzaak aan de Molenstraat, café de Paap, het Bakkertje, nachtkroeg De Pijpela en ga zo maar door. Ze liggen verankerd in het geheugen van veel Hagenaars en Hagenezen. Een gebied waar je kunt winkelen, wandelen, uitgaan, je bezoek imponeren en mooie Haagse zaken kunt bekijken en bezoeken, sommige deftig andere bijzonder.

Dit boek sluit aan bij die herinneringen, door ze vast te  leggen, uit te diepen en van  achtergrond te voorzien. De lezer maakt kennis met het Hofkwartier in een twintigtal portretten. Het gaat om mensen van velerlei pluimage, die deze buurt een eigen gezicht geven. Vaak hebben zij een eigen zaak, want het Hofkwartier telt veel winkels en uitgaansgelegenheden. Maar ook de Grote Kerk, het klooster en het veilinghuiskomen aan bod. Er zijn gesprekken gevoerd en gegevens verzameld en er is veel nieuw en oud fotomateriaal gebruikt. Kortom een boek over de sfeer van dit gebied om te lezen, te bekijken en te bewaren.

Ook de lange geschiedenis van het Hofkwartier komt aan bod. Zo stammen de bochtige Papestraat en Molenstraat uit de veertiende eeuw. Rond 1400 wordt ook aan de bouw van een voorloper van de Grote Kerk begonnen. Aan het eind van het boek is een wandeling opgenomen langs de besproken zaken.

In deze uitgave is voor de persoonlijke geschiedenis gekozen. Mensen in het Hofkwartier vertellen over hun leven en werk. Uiteindelijk komt een buurt tot leven door de mensen, die er wonen en werken.

Een uitgave van Uitgeverij De Nieuwe Haagsche         ISBN 978-94-91168-15-4

128  bladzijden         formaat 23x28 cm     full colour   hardcover